پرده حریر یکی از پرطرفدارترین انواع پرده در منزل ما ایرانیها محسوب میشود که جلوه شیک و فوقالعاده خاصی به دکوراسیون خانه میبخشد. این پارچه بهدلیل برخورداری از ضخامت کم، نور و روشنایی بیشتری را به داخل خانه راه داده و باعث ایجاد فضایی دلگرم و دلنشین میشود. آشنایی با ویژگیها، مدلهای مختلف، مزایا و معایب و بسیاری دیگر از موارد مرتبط با پرده حریر که در این مقاله به آنها میپردازیم باعث میشود تا یک انتخاب مناسب و شیک برای طراحی دکوراسیون منزل خود داشته باشید. خانههای دارای پنجره بزرگ و نورگیر، گزینههای بسیار مناسبی برای پرده حریر هستند. همچنین پردههای حریر، میزان ضخامت متفاوتی دارند. در ادامه به همه نکات لازم در مورد پرده حریر اشاره خواهیم کرد، همراه ما باشید.
همه چیز در مورد پرده حریر | |||
بر اساس مدل | بر اساس جنس | مزایا و معایب | |
ساده | حریر توری | مزایا | معایب |
شیشهای | حریر مدرن | نور طبیعی | حریم خصوصی |
طرحدار | حریر و لنین و کتان | سبکتر | هدر رفت دما |
حریرپانچ | حریر پلیاستر | قیمت کمتر | آسیب به رنگ |
حس آرامش | آسیبپذیری |
ویژگیهای پرده حریر
پرده حریر طرفداران زیادی در میان مردم دارد. در ادامه با ویژگیهای پرده حریر آشنا میشویم.
- ظرافت بالا
- مقاومت زیاد
- بافت نازک
- سادگی زیاد
- اگر گل و گیاه آپارتمانی دارید یا میخواهید فضایی پر نور داشته باشید، حتما از این نوع پرده برای پنجرههای خود استفاده کنید. از دیگر ویژگیهای منحصربهفرد این پارچه، سادگی آن است که میتوان پرده حریر را با انواع دکوراسیون منزل هماهنگ کرد. از پرده حریر در بخشهای مختلف خانه نظیر اتاقخواب، اتاقنشیمن، پذیرایی، آشپزخانه استفاده میشود که هرکدام جلوه و زیبایی خاص خود را دارد.گفتنی است پرده حریر طرحها و مدلهای مختلفی دارد که بسته به نیاز و سلیقه شما میتواند مورد استفاده قرار گیرد. بهعنوان مثال حریر ابریشمی بهدلیل ضخامت بالا، حاشیه امنی برای شما فراهم کرده و از حریم شخصی شما بهطور کامل محافظت میکند. در ادامه با انواع مدلهای پرده حریر آشنا خواهیم شد.
انواع پرده حریر (براساس مدل)
پردههای حریر در طرحهای متعددی دوخته میشوند و هرکدام برحسب کاربرد و سلیقه مشتری مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از پردههای حریر جنبه تزئینی دارند و برخی بهدلیل ضخامت بالا برای محافظت از حریم خصوصی خانه بهکار میروند. در ادامه، انواع پردههای حریر را نام میبریم.
پرده حریر ساده
پرده حریر ساده معمولا در رنگهای روشن و همچنین بدون طرح و نقش بهخصوصی دوخته میشود. این نوع از پردههای حریر با وجود طراحی ساده و بیآلایش، محبوبیت بالایی در میان مشتریان دارند چراکه بهراحتی با چیدمان و وسایل خانه هماهنگ میشوند. از اصلیترین کاربرد حریر ساده میتوان به استفاده در آشپزخانه و پذیرایی اشاره کرد.
پرده حریر شیشهای
پرده حریر شیشهای که سبکتر و همچنین نازکتر از حریر ساده است معمولا نقش تزئینی را در دکوراسیون خانه ایفا میکند. ظرافت و لطافت فوقالعاده بالا حریر شیشهای بهگونهای است که بیشترین میزان نور را وارد فضای خانه میکند. بنابراین اگر قصد نصب این پرده را دارید، توصیه میکنیم برای جلوه بیشتر، محافظت از پرده و همچنین افزایش حریم شخصی خانه حتما از زیرپرده (آستر) استفاده نمایید. از پرده شیشهای معمولا برای پوشش پنجرههای بلندی که در اتاقخواب و پذیرایی تعبیه شده، استفاده میشود.
پرده حریر ابریشمی
اگر بهدنبال دکوراسیون شیک و لوکسی برای منزل خود هستید، پرده حریر ابریشمی را بهعنوان یکی از بهترین گزینههای مد نظر خود لحاظ کنید. از حریر ابریشم غالبا در سالنهای رسمی و همچنین اتاق پذیرایی خانهها استفاده میشود. اگر پرده حریر ابریشمی خود را با پارچههای ساتن و مخمل تلفیق کنید، جلوه و شکوه دکوراسیون خانه را چندین برابر خواهید کرد. از اصلیترین ویژگیهای بارز این پرده میتوان به ضخامت بیشتر آن در مقایسه با سایر انواع پردههای حریر اشاره کرد. عبور نور و گرما از پرده حریر ابریشمی بهمراتب کمتر از حریر شیشهای و ساده است. بنابراین اگر تاکید ویژهای نسبت به حریم شخصی خانه دارید، از پرده حریر ابریشمی برای منزل خود استفاده کنید.
پرده حریر طرحدار (دکوراتیو)
پردههای حریر طرحدار مناسب پنجرههای کوچکی هستند که در اتاقخواب یا آشپزخانه تعبیه شدهاند. اگر بهدنبال ایجاد فضایی شاد در درون خانه هستید، حتما از پرده حریر طرحدار استفاده کنید. این مدل از پردههای حریر در طرحهای متنوع و رنگبندیهای مختلف دوخته میشوند بنابراین اصلا نگران هماهنگی پردهها با وسایل خانه نباشید. توجه داشته باشید که پردههای حریر طرحدار بهدلیل سبک طراحیشان مناسب اتاق پذیرایی نیستند و بیشتر در آشپزخانه و اتاقخواب بهکار میروند.
پردههای حریر پانچ
اگر بهدنبال ایجاد چیدمانی مدرن در منزل خود هستید، پردههای حریر پانچ را به شما توصیه میکنیم. باوجود اینکه پردههای پانچ جدیدتر از سایر مدلهای حریر هستند، اما طرفداران بسیاری هم در میان مشتریان دارند. گفتنی است که در گذشته از این مدل پردهها بیشتر در حمام استفاده میشد اما امروزه در بخشهای مختلف خانه مثل اتاقخواب، پذیرایی و حتی آشپزخانه کاربرد دارد. علت اینکه به این مدل از پردهها پانچ میگویند، وجود سوراخهای بزرگی است که در بخش بالایی پرده تعبیه شده و پرده را بوسیله یک میله از سقف آویزان کرده است.
انواع پرده حریر (براساس جنس)
پرده حریر را میتوان از جنبههای دیگری نیز طبقهبندی کرد. بسیاری افراد تصور میکنند که بافت پرده حریر فقط از یک جنس مشخص تولید شده است اما این فرضیه کاملا اشتباه است. پردههای حریر از نظر ضخامت، وزن و میزان شفافیت نیز در دستهبندی مختلفی قرار میگیرند. در ادامه به اصلیترین انواع پرده حریر از نظر جنس و بافت اشاره خواهیم کرد.
پرده حریر توری
بسیاری از افراد با دیدن پردههای حریر توری بهیاد پردههای خانه مادربزرگشان میافتند. این جنس از پردهها که در طرحها و سبکهای مختلفی طراحی میشوند، امروزه در چیدمانهای کلاسیک مورد استفاده قرار میگیرند.
پرده حریر مدرن
همانطور که از نام آن پیداست، از این جنس پرده در طراحیهای مدرن و امروزی استفاده میشود. طراحان این حوزه، پرده حریر مدرن را با چند مدل پرده ساده ترکیب کرده و سبکی مدرن و زیبا را به خانه شما هدیه میدهند.
پرده حریر لنین و کتان
یکی دیگر از شیکترین انواع پرده حریر، از ترکیب پارچههای لنین و کتان بهدست میآید که زیبایی خاصی به دکوراسیون شما میدهد.
پرده حریر پلیاستر
اگر جز کسانی هستید که برای کیفیت پارچه اهمیت زیادی قائلید، پرده حریر از جنس پلیاستر را به شما پیشنهاد میکنیم. پرده حریر پلیاستر یکی از لوکسترین و در عین حال مقاومترین جنس پارچه حریر است که جذابیت فوقالعاده بالایی را برای دکوراسیون منزل شما ایجاد میکند.
مزایا و معایب پرده حریر
در ادامه، برای شناخت بیشتر از پرده حریر، مزایا و معایب آن را بیان میکنیم.
مزایا
پردههای با کیفیت و ریزبافت حریر بههمراه مزایای زیادی هستند که در ادامه، مهمترین این مزایا را نام میبریم.
- نور طبیعی: نازکی و ظرافت پرده حریر باعث میشود تا نور طبیعی اجازه پیدا کند که وارد منزل شود. وجود نور طبیعی در طول روز، میتواند باعث کاهش مصرف برق شود.
- قیمت پایینتر: پرده حریر وزن چندان بالایی ندارد و این باعث میشود که از پردههای سنگینی مانند پرده مخمل، قیمت پایینتری داشته باشد.
- سبکتر: تمام انواع جنس پارچههای حریر، وزن کمی داشته و سبک هستند.
- حس آرامش: وجود جنس نرم و ظریف پارچه حریر باعث میشود که پرده حریر و بهویژه حریر سفید، باعث آرامش روانی افراد شود
معایب
میزان ظرافت و نازکی پرده حریر میتواند با مشکلاتی همراه باشد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- حریم خصوصی: نازکی پرده حریر باعث دیده شدن پشت آن میشود. در نتیجه، فضای داخلی از پشت حریر معلوم شده و حریم شخصی چندان رعایت نمیشود. بهطور معمول برای جلوگیری از این امر، پرده دیگری در مقابل پرده حریر قرار میدهند تا از حریم شخصی محافظت شود. استفاده از پرده شید نیز میتواند راهحل دیگری برای حل این مشکل باشد.
- هدر رفت انرژی: پرده حریر توانایی نگهداشت انرژی را نداشته و بهراحتی، حرارت را بهخارج منتقل کرده و سرما را وارد میکند. در فصلهای گرم نیز این تبادل دما بهصورت برعکس اتفاق میفتد. وجود هدر رفت انرژی به افزایش هزینهها منجر میشود.
- آسیب به اجسام: نازکی پردههای حریر و عبور نور خورشید باعث مواجهه وسایل داخل منزل با نور خورشید شود. در نتیجه، امکان آسیب به رنگ وسایل خانه که در برابر نور خورشید قرار گرفتهاند میشود.
- آسیبپذیری: پردههای حریر نازکی و حساسیت بالایی دارند. در نتیجه، احتمال آسیبپذیری این پردهها افزایش مییابد.
نحوه شستوشوی پرده حریر
برای شستوشوی پرده حریر، میتوانید از ماشین لباسشویی استفاده کرده یا بهصورت دستی بشورید. در ادامه هر کدام را توضیح میدهیم.
- شستوشوی دستی: برای شستشوی پرده حریر میتوانید از انواع صابونها، مایع رختشویی و آب سرد کمک بگیرید. حتماً توجه داشته باشید که وجود لکههای چربی در پردهها با گذشت زمان پایدار شده و شستن آنها سختتر میشود. در نتیجه سعی کنید بهسرعت این لکهها را از روی پرده پاک کنید. در صورت وجود لکههای چربی، میتوانید از کره مارگارین استفاده کنید.
- ماشین لباسشویی: پیشنهاد میکنیم که تا حدامکان برای شستن پردههای حریر از ماشین لباسشویی استفاده نکنید. اما درصورت نیاز، می توانید برای پنج دقیقه در ماشین لباسشویی اجازه دهید که پرده حریر آب بخورد. در ادامه، مایع لباسشویی بسیار ملایم را به ماشین لباسشویی اضافه کرده و در حالت چرخش کُند قرار دهید. در این حالت چرخش، احتمال آسیب رسیدن به پرده کمتر میشود.
برای جلوگیری از چروک شدن پرده، بهطور دقیق بعد از شستن آن، پرده را آویزان کنید تا چروک نشود.
نکات نهایی در مورد پرده حریر:
- مقدار پارچه سهبرابر عرض پنجره: اگر پرده حریری که انتخاب کردهاید، دارای چینهای زیاد باشد، بهتر است که نسبت میان پارچه، سهبرابر عرض پنجره باشد.
- پرده ساده با کاغذ دیواری طرحدار: در صورتی که کاغذدیواری شما طرحدار بوده و فضای منزل پر از وسایل مختلف است، استفاده از پرده حریر ساده میتواند آرامش زیادی را به فضای خانه ببخشد.
- ارتفاع مماس با زمین: اگر برای پنجره خود تنها از پرده حریر استفاده میکنید، پایین پرده مماس با کف زمین باشد. اما درصورتی که بهعنوان پرده زیرین یا پشتی از پرده حریر استفاده میکنید، می توانید پرده پشتی را با حدود ۳ الی ۵ سانتیمتر از زمین انتخاب کنید.
- رنگ پرده حریر پشتی: اگر پرده حریر را برای پرده پشتی انتخاب کردهاید، بهترین رنگ پرده، سفید یا کرمرنگ است.
- ایجاد هارمونی: در صورتی که کفپوش منزل، کاغذدیواری یا وسایل دیگر منزل دارای رنگهای گرم و تند هستند، میتوانید پردههای خود را با رنگهای خنثی استفاده کنید تا هارمونی مورد نیاز در فضای داخل خانه حفظ شود.
سخن نهایی:
استفاده از پرده حریر در جایگاه مناسب، با تأثیر بسیار زیادی بر فضای داخلی منزل همراه است و اجازه ورود نور خورشید و استفاده از آن را میدهد. اما برای استفاده از این پرده، باید احتیاطهای لازم را هم انجام دهید. در این مطلب، تمام انواع پردههای حریر بیان شد، نقاط ضعف و قوت این پرده نام برده شد و نکات تکمیلی در مورد شیوه استفاده از پرده حریر، نام بردهشد.